Mine humørsvingninger og jeg

penge er roden til angst

Sover man bedre, når clockradioen er vendt ind mod væggen? Kan angst give vinger? Og må man virkelig ikke eje en hundekennel, når man søger gældssanering? Martin beslutter sig for at gøre op med fortiden, og denne bog er en rejse gennem 2016 sammen med ham. En rejse med angst som blind passager. En rejse fyldt med små bump og omveje. Men også en rejse, hvor kærligheden atter dukker op, og hvor Martin forsøger at bevise over for sig selv og sine kære, at det kan betale sig at kæmpe for det, man har kært, og for at få et bedre liv. Men vil det lykkes for ham?   Bogen er en fortsættelse af bogen Mine humørsvingninger og jeg – et liv med bipolar lidelse og er en beskrivelse af, hvordan dagligdags problemer og livsomstændigheder behandles, når der sidder en person med bipolar lidelse på passagersædet, og angsten sidder godt tilbagelænet bag rattet uden sele på. Der sættes fokus på, hvordan angst kan sløre ens tanker og få en til at træffe fatale beslutninger, men der sættes også fokus på de mekanismer, som sættes i gang, når man vælger at tage kampen op mod denne mægtige fjende.         

Uddrag af bogen 
Pludselig kom jeg til at tænke på, at jeg havde modtaget en besked på min telefon tidligere på aftenen, og trangen til at finde ud af hvem der havde sendt den var simpelt hen for overvældende. Leonora sov tungt ovenpå mit bryst, så jeg skubbede hende blidt ned i hendes side af sengen og lagde dynen over hende. Der var ret mørkt, men jeg kunne huske at mine bukser lå på en stol helt ovre ved døren ud til gangen. Jeg kunne nok ikke tænde lyset uden hun vågnede, så jeg måtte famle mig lidt frem. Jeg nåede frem til mine busker uden at have væltet noget derinde, men pludselig kunne jeg høre en høj hvæsen og en skraben på døren. Jeg konstaterede hurtigt at kattene lå på lur for at gøre det af med mig, så jeg håbede for guds skyld ikke, at min telefon var røget ud af min lomme og lå ude i gangen, for det havde sandsynligvis været forbundet med livsfare at begive sig derud. Kattene kunne jo være i besiddelse af skydevåben og alt muligt andet.           

Om forfatteren
I Danmark er det lettere at skulle forholde sig til et en nedbrudt rygsøjle end til et nedbrudt sind. Det er lettere at skulle melde sig syg, når man har ondt i ryggen, end når man har ondt i sjælen. Det er lettere at skulle forklare, at man får piller for blodtrykket end for angsten. Der hersker med andre ord en del tabu omkring psykisk sygdom, og så længe dette tabu ikke er nedbrudt, har forfatteren valgt at være anonym.  
172,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal272
Udgivelsesdato13 dec. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775751303