Udviklende øjeblikke i plejefamilien

Psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi Rikke Yde Tordrup inviterer i denne bog plejeforældre ind i sit supervisionsrum og gennemgår de udfordringer og dilemmaer, hun oftest møder her, når det gælder plejefamilier.

Hun gennemgår tilknytningsteorien og udviklingspsykologien på en enkel og lettilgængelig måde, hvorefter hun omsætter teorien til praksis.

Hun tager afsæt i 12 fiktive børn i alderen 0-20 år, som hun har konstrueret på baggrund af sine utallige møder med børn i pleje. På den måde kommer hun rundt om de klassiske problemstillinger på en vedkommende måde, der giver plejeforældre og fagprofessionelle mulighed for at identificere sig med både barn og forældre.

Vejen til tryg tilknytning og god udvikling er fyldt med udviklende øjeblikke - især i de udviklingsdomæner, hvor barnet er i vanskeligheder. Der er udarbejdet en udviklingsplan til hvert barn, så læseren får eksempler på, hvordan en helhedsorienteret indsats kan se ud.

Det er oplagt at bruge Samtalekort til udviklende øjeblikke sammen med bogen. Kortene finder du her: https://www.akademisk.dk/samtalekort-til-udviklende-oejeblikke

328,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal312
Udgivelsesdato16 dec. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788750057376