Southern Stories for Y'all

Southern Stories for Y’All er en tematisk antologi omhandlende sydstatslitteratur. Bogen er inddelt i fire kapitler: en historisk, litterær og sproglig introduktion til Syden samt tre kapitler med genrerne Literature of Slavery, Literature of the Pastoral og Literature of the Counter-Pastoral.

Sydstatslitteratur er mangfoldig og inkluderer temaer som fx race, køn, socialklasse og traditioner. Nogle af de valgte forfattere var imod den industrielle udvikling i Syden og forsøgte at holde fast i de gamle traditioner og samfundsstrukturer. Andre forfattere gjorde grin med denne tilbageholdenhed og sydstatskulturen og var mere imødekommende over for de muligheder, den industrielle udvikling bragte med sig.

Bogen kan bruges til flere typer forløb. Læser man den som litteraturhistorisk strømning, kan man se på udvalgte tekster fra alle tre undergenrer og derved få en fornemmelse for mangfoldigheden og diversiteten i litteraturen. Man kan også vælge at læse én eller to af undergenrerne og dermed gå mere i dybden. Bogen kan også bruges til tematisk læsning med fokus på fx Slavery, American Identity, The Southern Family eller The Idyllic South?.  

Southern Stories for Y’All henvender sig til både A- og B-niveau på de gymnasiale uddannelser. Alle teksterne er stjernemarkerede ift. deres sværhedsgrad og giver dermed mulighed for differentiering.

393,75  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal205
Udgivelsesdato15 sep. 2021
Udgivet afSystime
Sprogdan
ISBN trykt bog9788743320494