Ny faglig ledelse

Ny faglig ledelse handler om, hvordan man kan forstå og få øje på den faglige dimension i ledelse.

 I de senere år er det politiske krav om inddragelse af borgerne i velfærdsarbejder kommet på dagsordenen og med det er substansen af velfærdsinstitutionernes indsats, det pædagogiske arbejde, omsorgsarbejdet, plejen, behandlingen og undervisningen, relationen og samarbejdet med borgerne igen blevet aktuelt. Perspektivet på det fagprofessionelle arbejde er kommet i fokus og det har medført at faglig ledelse igen bliver talt frem i kommunernes forvaltninger, regionernes hospitaler og i den politiske og forvaltningsmæssige litteratur.

Ny faglig ledelse belyses faglig ledelse fra flere forskellige vinkler, men samlende er, at fokus på kerneopgaven og en stor opmærksomhed på, hvordan man lykkes med de specifikke kerneydelser. Faglig ledelse har som bestræbelse, at arbejdets inderste formål bliver forfulgt og bogen belyser, hvordan faglig ledelse i dag kan iagttages og forstås, hvilke betingelser der er og hvordan den konkret udføres.

Hvordan kan faglig ledelse se ud?
Hvilke rammer og vilkår er der for faglig ledelse?
Hvad består den i?
Hvorledes kommer den til udfoldelse?
Hvad kan faglig ledelse bidrage til?

Antologien har bidrag af: No Kampmann, Klaus Kasper Kofod, Hanne Marcher, Leif Moos, Henrik Stockfleth Olsen, Elvi Weinreich, Henrik Rander, Eva Schimmell Raakjær, Signe Smedegaard Skov, Rikke Horup Sørensen, Line Pape Thomsen og Susanne Tronier.
300,00  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal263
Udgivelsesdato09 jul. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788759335529