Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

Kære Vincent

Mine breve til maleren van Gogh

Bogen er bygget på et aktuelt materiale. Forfatteren har valgt at placere sig selv som betragter og kommentator. Med stor fantasi og realitet bringer han sig selv og læserne 100 år tilbage med en start i året 1886. Han bearbejder denne kunstners sidste leveår, primært de skæbnesvangre i Arles i Provence. Forfatterens egne besiddelser i Sydfrankrig er ægte nok. Han nåede selv at bo dernede i 10 år, men havde inden da besøgt stedet flere gange. Han har som illustrator været med i bøger om Provence og Nice. Han benytter broderen Theo som sin indgangsvinkel og kontaktperson, som baggrund for sine breve til Vincent van Gogh. De er baseret på fri fantasi og tilgængelige oplysninger fra net og bøger. Forfatterens konklusion over kunstnerens liv og enorme produktion de sidste to år står helt for hans egen regning. Men den burde måske sætte nogle tanker i gang?         

Uddrag af bogen 
Du var bange for, at Paul Gauguin ville rejse hjem. Forlade dig til ensomheden igen. Du blev usikker. Du kendte pludselig ikke dig selv mere. Du glemte at tænke normalt. Du reagerede kun. Det førte til episoden. Du havde nu mistet dig selv. Nu reagerede du bare. Du ville naturligvis ikke såre nogen. Paul var jo din ven. Du svingede med barberkniven, som du gjorde med arme og ben. Det hele rystede sikkert på dig. Du var blevet narret. Det var ikke Paul, der gik foran dig, det var ensomheden. I havde måske også fået lidt at drikke denne aften. Du var måske i en form for rus. Det er ikke nogen undskyldning, men en mulighed.          

Om forfatteren 
Jørgen Løvgret er selv maler. Uddannet i København. Rejst over hele verden i forbindelse med sit job. Malet og vist sine billeder over hele verden. Skrevet flere bøger om sine rejser. Fulgte i van Goghs fodspor og forblev i Provence i 10 år. Bor nu i Danmark.
112,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal106
Udgivelsesdato22 mar. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772375601
ISBN epub9788772377346
ISBN lydbog9788775754571