Læs uddrag
Læs

Den danske lægestand. Bind 1

Begrebet læge har ændret sig markant i løbet af historien. Selvom det i mange hundrede år krævede en medicinsk doktorgrad at få lov at operere indvortes på patienter, blev denne regel langt fra altid overholdt, og kirurger, bartskærere og sårlæger praktiserede i mange år, som de lystede, uden at nogen forsøgte at regulere deres virke.

Læge og medicinhistoriker Kristian Carøe fortæller om de forskellige læger, der opererede i Danmark og Norge fra 1479 og op til hans egen tid. Bøgerne indeholder ikke blot biografier om hver eneste læge i denne periode, men de fortæller også om lægevidenskabens udvikling i landet og om lægens plads i samfundet gennem tiden.

Første bind fortæller om læger og kirurger, der praktiserede i årene 1479-1788. Bogen er i høj grad baseret på oplysninger fra Harald Selmer, Vilhelm Ingerslev og Frantz Kiær, hvis værker indeholder mange vigtige oplysninger om datidens læger. Kristian Carøe (1851-1921) var en dansk læge og medicinhistoriker, der både skrev bøger om medicinhistorie og var medredaktør af bladet "Ugeskrift for Læger". Kristian Carøe er særligt kendt for sit fembindsværk "Den danske lægestand 1479-1900", der består af biografier af alle de læger og kirurger, der virkede i Danmark i denne periode. Få dage før sin død blev Kristian Carøe æret som dr.med. honoris causa ved Københavns Universitet.
58,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal153 Sider
Udgivelsesdato01 jan. 2021
Udgivet afSAGA Egmont
Sprogdan
ISBN epub9788726428292