Om forfatteren

Bent Nielsen is a professorial fellow in economics at Nuffield College, University of Oxford. Nielsen has research interests in econometrics: time series, outlier detection, and cohort analysis. Nielsen completed his Ph.D. at the University of Copenhagen.

Et liv blandt lastbiler

Udgave 2. af denne bog, indeholder et stort kapitel om Im. Stiholt, som beskriver hvordan Immanuel Stiholt, får bygget hans koncern op, med begyndelse i en lille automobilforretning i Sæby. Det bliver starten, på en af Skandinaviens største lastvognscentre.

Bent Nielsen er lidt af en legende blandt nordjyske og norske vognmænd og chauffører. Han startede som mekaniker hos Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Sæby i 1969, avancerede ret hurtigt til værkfører, og senere til værkstedschef. 29 år blev det til i alt, hvor de tre navne Im. Stiholt, Scania og Bent Nielsen var nært knyttede til hinanden. Der findes ikke mange mennesker, der ved lige så meget som Bent om, hvordan en Scania er skruet sammen, og ingen der ved mere. 

Bent har den opfattelse, som han naturligvis delte med kunderne, at en lastvogn er til for at køre på vejene, og ikke for at stå stille. Så når en chauffør eller en vognmand ringede til Bent og fortalte, at hans bil var kørt i stykker, og at det lokale Scania-værksted ikke ville rykke ud omgående, gik der ikke lang tid, inden Bent og en eventuel makker var undervejs. 

Denne bog handler især om alle de reparationer, Bent har udført under primitive forhold, på rastepladser, eller i vejkanten, et eller andet sted i Danmark, og det øvrige Europa. Det kunne være udskiftning af et bagtøj i Ungarn, eller en større motorreparation i Østrig. Eller den lokale vognmand, der hang fast i en snestorm med en ødelagt brændstofpumpe. Bilerne kom altid ud at køre igen, for Bent har et motto, som han har overtaget fra hans læremester: ”Hvis man ikke har det, man skal bruge, må man bruge det man har”.

Denne bog er blevet til via et samarbejde mellem Bent Nielsen, Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi, og Helge Christensen.
218,75  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave2
Trykt sideantal152
Udgivelsesdato18 feb. 2019
Udgivet afVeterania
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793589049