Kærlighed, olivenolie & citroner

De vigtigste ingredienser i et lækkert, nærende måltid er citron, olivenolie – og kærlighed. I hvert fald hvis du spørger stjernekokken Mina Stone, der driver museumscaféen Mina’s på MoMA’s PS1 i New York.

Med udgangspunkt i det græske køkken deler hun ud af opskrifter fra sit professionelle liv og en opvækst med en græsk familie på mødrene side.

Undervejs fortæller Mina anekdoter fra et liv med mad og viser, at der er en grund til, at visse retter og tilberedningsteknikker overlever gennem århundreder: De er en forfinet kærlighedsgestus, som overleveres fra generation til generation.

I bogen finder du både meze, salater, retter med kød, fisk, bønner og linser, ris- og pastaretter, desserter og morgenmad.

Filosofien er klar: Mad skal være simpel. Mad skal tilberedes med opmærksomhed på detaljen og med blik for den enkelte råvares egenskaber. Og mad skal samle dine kære om bordet. 


Mina Stone voksede op i en tæt græsk-amerikansk familie, hvor hun lærte at lave mad af sin Yiayia, der viste hende, at mad ikke behøver være kompliceret for at være lækker, og at de fleste måltider kan piftes op med frimodige mængder citron, olivenolie og salt.

243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal244
Udgivelsesdato10 okt. 2022
Udgivet afTurbine
Sprogdan
ISBN trykt bog9788740687750