Glæden ved at skære

En rejse fra hvid dreng på Trinidad til dansk læge i Grønland

Opvokset på tropeøen Trinidad med en barndom i sol og varme rejser forfatteren som 11-årig hjem til et liv i Danmark i de formende ungdomsår. Et nyt sprog, dansk, skal læres, og vejret er koldt og omskifteligt.   
Som færdiguddannet læge rejser han til, af alle steder, Grønland, som han forelsker sig i. Her er endnu meget koldere, men arbejdet og naturen så givende, at forfatteren bruger 35 år af sit arbejdsliv på skift mellem Danmark og Grønland, hvor han kommer omkring hele den enorme ø.   
Fortællingerne i bogen er tanker gennem et langt liv med afsæt i Trinidad. Der er mange beretninger fra lægelivet i Grønland og fra farlige vandreture. En stor kærlighed til det grønlandske folk lyser ud af fortællingerne.   
Bogen handler også om tro, om vores plads i universet og om forholdet mellem kvinde og mand og vores vidt forskellige drifter, hvoraf mandens truer selve vores eksistens.       

Uddrag af bogen 
… Efter en times pine fór der en djævel i mig, og jeg fik samtalen drejet hen i retning af kirurgien. Det gav pote, for så kom det spørgsmål, som jeg havde ventet på: ‘Hvad kan du så lide ved kirurgi?’ Mit svar faldt tørt og utvetydigt: ‘Jamen ved du hvad, det, jeg holder allermest af, det er at skære i menneskehud!’ Hun så på mig med bestyrtelse, vendte sig bort, og vi talte ikke mere til hinanden den aften. Jeg kunne ikke vide, at blot få år senere udkom en af de bedste horrorfilm, der er lavet: The Silence of the Lambs. Heri optræder en ægte psykopat, der elsker både at skære og sy i menneskehud.           

Om forfatteren 
Finn Eldon er født 1952 på Trinidad og kom til Danmark i 1964. Blev læge i 1981. Almenmediciner og ortopædkirurg. Arbejdede i Grønland fra 1985-2020. Traumelæge i Herning i 6 år, kirurg på Lemvig Sygehus i 8 år. Bosat i Lemvig siden 1994.
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal180
Udgivelsesdato21 nov. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775758203