Om forfatteren

Jung Chang (simplified Chinese: 张戎; traditional Chinese: 張戎; pinyin: Zhāng Róng; Wade–Giles: Chang Jung, Mandarin pronunciation: [tʂɑ́ŋ ɻʊ̌ŋ], born 25 March 1952) is a Chinese-born British writer now living in London, best known for her family autobiography Wild Swans, selling over 10 million copies worldwide but banned in the People's Republic of China.

Her 832-page biography of Mao Zedong, Mao: The Unknown Story, written with her husband, the Irish historian Jon Halliday, was published in June 2005.

Læs uddrag
Læs

Enkekejserinden

Af forfatteren til bestselleren V

ilde svaner

kommer her den usædvanlige historie om

én af verdenshistoriens mest magtfulde kvinder

.

Cixi blev født som en ganske almindelig pige, men endte med at regere Kina i mere end 50 år, overvinde århundreder gamle traditioner og bane vejen for en modernisering af landet.

Da Cixi (1835-1908) var seksten år, blev hun konkubine hos den kinesiske kejser Xianfeng og fødte hans eneste mandlige arving. Kejseren døde i år 1861 og på trods af sit køn lykkedes det alligevel Cixi at få tag i magten over det store land, som hun endte med at regere i 50 år. Siddende på én af verdens mest magtfulde troner konfronterede enkekejserinde Cixi den kinesiske kultur med vestlige politiske ideer og teknologi og fik etableret jernbane, industri, elektricitet og telegrafi. Hæren og flåden fik det nyeste udstyr, og grusomme strafmetoder blev afskaffet. Cixi forbød lotussnøring af pigers fødder, arbejdede for kvinders frigørelse og for parlamentariske valg. Alt sammen bag det silkeforhæng, der skilte hende fra embedsværkets mænd. Hun regerede i en urolig periode af Kinas historie og måtte tage sig af alvorlige krisesituationer, opstande og krige, hjemlige optøjer og udenlandske invasioner.

Jung Chang har haft adgang til hidtil utilgængeligt kilde-materiale, og bogen bygger på historiske dokumenter fra det kejserlige arkiv – korrespondancer, dagbøger og øjenvidneberetninger. Enkekejserinden er et portræt af en stærk kvindeskæbne og et indblik i Kinas historie i perioden op til kejserdømmets opløsning i 1908.

 

 

Pressen skriver:

 »En fantastisk fortælling.«
****** - Jyllands Posten

»Det er en imponerende kvindeskikkelse, en vanvittigt spændende historie og ikke mindst en fantastisk roman.«
****** - Femina


»Bogen leverer en enestående og detaljeret indsigt i en del af Kinas historie, som kun er kendt af få i vor del af verden.«
**** - Politiken

»Jung Chang har ikke bare blik for at iscenesætte, så man ser de ultrasmukke omgivelser for sig, hun har også været nede at grave i hidtil ukendte arkiver, og det er imponerende, hvad hun har fundet af dagbøger, lister, breve og fotos fra samtiden; du føler, at du hele tiden er en flue på væggen.«
**** - Elle 
 

»En smuk og tragisk skæbnefortælling og et gribende indblik i en del af Kinas historie.«
- Søndag

 

93,75  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal544 Sider
Udgivelsesdato28 apr. 2014
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788763835633