Filosofi i en digital tid

Vi lever i en tid, hvor det digitale spiller en stor rolle for vores selvforståelse, vores kommunikation med andre, vores adgang til information og deltagelse i den offentlige debat. Udviklingen giver mulighed for, at vi kan udforske vores identiteter på nye måder, mødes i virtuelle fællesskaber og få hjælp af digitale assistenter til at bearbejde store mængder af data. Men brugen af digitale teknologier kan også føre til vildledelse, problematisk sprogbrug, irrationelle beslutninger og mistillid til videnskab.

Filosofi i en digital tid aktualiserer en række filosofiske grundproblemer og motiverer eleverne til at arbejde aktivt i filosofi med udgangspunkt i spørgsmål og cases.

Filosofi i en digital tid er opbygget i fire temaer:
  • Hvem er du?
  • Hvad gør sproget?
  • Hvordan får vi viden?
  • Hvordan skal vi træffe beslutninger?
Hvert tema er inddelt i tre kapitler, der har en filosof og en primærtekst som omdrejningspunkt. Teksterne spænder tidsmæssigt fra antikken til i dag med hovedvægt på det tyvende århundrede: Descartes, Beauvoir, MacIntyre, Wittgenstein, Lakoff & Johnson, Nedenskov Petersen, Kant, Foucault, Oreskes, Platon, Ross og Van Reybrouck.
393,75  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal214
Udgivelsesdato12 mar. 2024
Udgivet afSystime
Sprogdan
ISBN trykt bog9788761699596