50 anekdoter fra livet til søs

Livet som sømand er noget helt særligt. Styrmand Niels Simon Nielsen har igennem et langt liv til søs samlet stoffet til denne bog og har et ganske særligt talent for at få øje på den gode historie og ikke mindst fortælle den. Her får læseren god underholdning og muligheden for at få et indblik i en helt særlig verden. Samtidig afspejler anekdoterne flere årtier i den danske handelsflåde og bliver dermed til den lille historieskrivning i øjenhøjde, som mange kolleger kan nikke genkendende til. Niels Simon Nielsen fortæller i en stribe anekdoter om episoder af alle slags til søs – lige fra de sjove og de grove til de tankevækkende, de pinlige og de ekstreme. Alle sammen episoder, der er kendetegnet ved at foregå i et tæt miljø. Man har kun det, man har, og dem, man er omgivet af – langt væk hjemmefra. Med sådan et udgangspunkt kan der ske lidt af hvert – og det gør der – velkommen ombord!

Uddrag af bogen 
En af vores matroser havde været en tur i byen i Grønland og havde fået hældt noget saftevand på en af de lokale skønheder. De hyggede sig gevaldigt, og den pågældende person har måske forsøgt sig med noget smooth talking, - hvad ved jeg, den side af sagen er jo kun gætterier, - men antageligvis har han nok glemt at nævne konen derhjemme for sin nye erobring. Denne formodning bygger vi iagttagere på, at da skibet senere anløb grønlandshavnen i Aalborg, stod hans nye grønlandske flamme klar på kajen og tog imod ham. Det er jo en stor og smuk beslutning at forlade sit fædreland for at følge sit hjertes kald, men matrosen plagedes dog af en erindring om, at hans kone ville hente ham i løbet af formiddagen, da han skulle afmønstre. Vi, som har mødt bemeldte kone, bragte os i sikkerhed, mens pigen blev hevet ind på kammeret i en ruf….           

Om forfatteren 
Niels Simon Nielsen har med bogen 50 anekdoter fra livet til søs skrevet en samling anekdoter baseret på egne oplevelser fra et langt liv på søen. Niels fortæller om sin tid, helt fra han som 16-årig var afrydder på englandsbåden over værnepligten i marinen til diverse rederier og afslutningsvis sin tid som styrmand i grønlandsfarten. Niels styrer med sikker hånd læseren på en rejse ind i den maritime verden og giver dermed et sjældent indblik. Her er velskrevne historier, både til underholdning og til eftertanke.
121,83  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal112
Udgivelsesdato21 okt. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775757794