Velfærdssamfund

18 kritiske essays til samfundsdebat

Velfærdssamfund er skrevet med henblik på at skabe overvejelser, forståelse og debat relateret til demokrati, velfærd og samfundsorganisering. Det enkelte essay er målrettet en bestemt samfundsdel og forholder sig kritisk til området, der med fordel kan drøftes og sandsynligvis give større indblik og sammenhængsforståelse.
Sproget og forståelsen er det vigtigste, vi kan give vore børn, så de kan have et godt liv og forstå at bidrage til den fælles demokratiske debat om samfundets indretning og udvikling i stedet for som nu at skabe ’mursten’ til bygningen.    Økonomistyringen af samfundet betegnes som finansiokrati og er på baggrund af menneskets grådighed medvirkende til at skævfordele verdens goder og skævvride demokratiet.    
IT-verdenen behandles kritisk på grund af dens dobbeltbundede funktion. Internet letter kommunikationen, omvendt gør den elektroniske kommunikation livet farligt, da alt på internettet er offentligt tilgængeligt, hvilket blandt andet gælder vores forsyninger, som oplevet af kommuner og forskellige virksomheder.       

Uddrag af bogen 
”På det såkaldte arbejdsmarked er mennesker til salg og lader sig købe for at give deres arbejde til arbejdstageren, der sælger det videre for at tjene på det. I den almindelige forståelse har man indført, at den, der betaler lønnen, er arbejdsgiver, for at det skal lyde positivt. Men går vi logisk til værks, så er det faktisk sådan, at den lønbetalende køber arbejdet af den, der modtager lønnen. Lønmodtageren sælger således sit arbejde og bliver qua det arbejdsgiver, og den lønbetalende er derfor arbejdstager. Arbejdstageren betaler arbejdsgiveren mindre for arbejdet end den reelle værdi, da det skal sælges videre til en højere pris end den, arbejdsgiveren har modtaget i form af løn, så arbejdsmodtageren kan tjene uden at arbejde.

Om forfatteren 
Jens Jørn Pedersen gik ud af 7. klasse – ikke mere skole – er udlært vogn- og beslagsmed. Siden 20-årsalderen var han praktisk taget kun skoleinvolveret som HF-studerende, universitetsstuderende, folkehøjskolelærer, højskoleforstander, folkeuniversitetets underviser og international kursusarrangør indenfor demokrati, undervisning og lokaladministration. Gymnastiklæreransættelsen ved Askov Højskole tændte i ham en uslukkelig oplysningsild.
121,83  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal118
Udgivelsesdato22 aug. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775756339