Quadrille

Quadrille er en fortælling om fire kvindeskæbner hver med sin historie. Vi møder Lisa, der kommer fra et velstående hjem og på overfladen er ukompliceret. Klara har også en sikker baggrund, men er dog ikke så begunstiget. Eva er den følsomme, usikre og søgende med mindre overskud. Anna kommer fra en socialt belastet familie med en alkoholiseret mor, men hun følger godt med de andre og forsøger at bryde sin sociale arv. De fire piger møder hinanden ved skolestart, og deres skæbner flettes ind i hinanden. Vi oplever deres unikke fællesskab, men også deres vanskeligheder. Vi hører om deres pigeliv og om deres første forelskelser. Og ser det hele i sammenhæng med deres forskellige personligheder og sociale muligheder. At pigerne alligevel holder sammen, tegner et alment menneskeligt perspektiv, der er større end den enkeltes skæbne. Historien foregår i 1950’erne og frem, og der er meget genkendeligt fra tiden til i dag.         

Uddrag af bogen 
”Hvad med at finde den eneste ene?” spurgte Eva spøgende og så muntert på de andre. 
”Mener du kærligheden?” prøvede Lisa at forstå. 
”Ja,” svarede Eva ivrigt, ”kald det, hvad du vil. Jeg vil være fri, nyde forelskelsen og kassere den, når en mere interessant dukker op, desuden vil jeg undgå småbørn i mit liv.”         
Lisa rystede hovedet ved tanken om et familieliv: ”Jeg vil ikke have børn, før al mit krudt er brændt af, og jeg alligevel ikke orker andet end dagen og vejen, så kan jeg begynde at skifte ble, ikke før.”  
Anna lyttede stille: ”Jeg ved ikke, om jeg kommer i en situation, hvor jeg kan vælge fra, når emnet bliver uinteressant. Men jeg ved en ting, jeg vil finde en, jeg elsker, så jeg oplever et normalt liv.” De andre blev tavse.           

Om forfatteren 
Birgitte Kaas Buschard har tidligere udgivet Et liv med børn (1997) og romanerne Jagten på Nefertitis datter (2015) samt Kassandra (2018). Birgitte er mor til seks børn, har arbejdet som sundhedsplejerske og har rejst mange steder i den store verden. Hun har altid været storyteller, og hun elsker den store fortælling.
211,21  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal386
Udgivelsesdato08 jul. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755714