Kærlighed og dæmoner

Sofie må igennem en helt nødvendig retssag efter sin ugerning. En retssag, som bringer hendes nærmeste endnu tættere sammen, bortset fra hendes mormor, som tager afstand fra det hele. I retten kommer det også frem, hvorfor hendes far har gjort og handlet, som han har.    
Sofies mor og storebror må gøre alt for at gemme sig for pressen, og samtidig opstår der en stor og ægte kærlighed imellem Sofies storebror Victor og bedste veninde Maria.    
Efter udstået straf løslades Sofie, men hun trives ikke rigtig i friheden igen. Alt omkring hende minder om hendes far. Så Sofie og hendes mor beslutter sig for at tage på ferie i Kenya, hvor der bor et par af de kvinder, som Sofie lærte at kende under hendes tilfangetagen på Malta. Et ferieophold, som udvikler sig til meget mere end bare ferie, og de ender med at få opbygget noget forretning sammen med deres lokale venner og ønsker derfor at forblive i landet.    
Samtidig er kærligheden imellem Victor og Maria blevet så stærk, at Victor beslutter sig for at flytte over til hende og hendes forældre i Japan.    
Alt synes skønt og herligt, men inden i Sofie sidder hele tiden en dæmon fra fortiden.   
Denne bog bygger, ligesom forgængeren, på ”virkelighedens Sofies”. Men hvor forgængeren, Når troen vinder, kikker bagud og delvis bygger på hendes frygtelige fortid, så er Kærlighed og dæmoner skrevet med kikkerten rettet fremad og udelukkende ud fra hendes tanker, drømme og frygt for fremtiden. Begge bøger er skrevet efter utallige interviews og med hendes fulde accept. Desværre nåede hun ikke selv at se det færdige resultat af denne bog, da hun besluttede, at hendes liv skulle ende primo 2022.         

Uddrag af bogen 
Sådan gik det meste af aftenen. En masse snak, grinen og dansen. Kun afbrudt af tyskerne. På et tidspunkt gik Sofie over til Tenna, hvor hun stod alene, og sagde, at de burde give tyskerne en lærestreg, så de forstod, at de skulle holde sig væk. Tenna kikkede på Sofie, smilede og sagde: ”Ja, det ville være dejligt, så vi kan have en skøn nytårsaften, som vi aldrig vil glemme. Og uden tyskernes indblanden. Men hvad tænker du på?” spurgte Tenna nysgerrig. ”Det aner jeg ikke,” sagde Sofie. ”Lad os håbe, intet bliver nødvendigt. Men de skal ikke have lov til at ødelægge vores ferie.”           

Om forfatteren 
René Valdemar Jespersgaard (f. 1963) har fortsat sit arbejde med at interviewe ”virkelighedens Sofie” fra succesromanen Når troen vinder. For det viste sig, at hun indeholdt meget mere end bare sin mørke fortid, som er en stor del af fortællingen i hans debutroman. Hendes drømme og frygt for sig selv, livet og fremtiden har han i denne roman flettet sammen med sin egen viden og oplevelser fra Japan og Kenya.
211,21  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal376
Udgivelsesdato20 jun. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755943