Lyt til uddrag
Lyt

No problem, sir!

"Der findes en sygdom, som kaldes "eastern sickness". Det er en let febertilstand, som angriber sindet og hensætter en i en tilstand af længsel og drømme. Den rammer hårdest i den nordiske vinter- og mørketid.

Det er ikke nogen ubehagelig sygdom, og den er let at erkende og helbrede. Feberen slipper en i samme øjeblik, man forlader flyet i Don Muang-lufthavnen i Bangkok…"



Erik Nørgaard tager os med på sine rejser til Østen. Her er de lokales standardsvar til de rejsende: "No problem, sir!", uanset om man bliver vækket midt om natten af maskingeværssalver, eller om man bare bestiller en kold øl. Rejsen går til Bangladesh, Burma, Laos, Thailand, Indien, Malaysia, Pakistan og mange andre steder, hvor vi møder alt fra burmesiske munke til giftesyge indiske piger og følger i den engelske forfatter Joseph Conrads legendariske antihelt Lord Jims fodspor.

Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.
179,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato15 jan. 2018
Sprogdan
ISBN lydbog9788711874752