Om forfatteren

Jens Christian Grøndahl (born 9 November 1959 in Lyngby) is a Danish writer.

His novel An Altered Light was shortlisted for the 2006 International IMPAC Dublin Literary Award.

In 1998 he won the Danish booksellers award De Gyldne Laurbær (The Golden Laurel) for his novel Lucca.


In 2017, Grøndahl went on the record stating that "It's never the woman's fault if a man decides to attack her. But, that said...well, when I look at the picture of the victim, the way she let herself be photographed, the look she gives the camera...I can't help but think that this is a girl who's looking for trouble." regarding the beheading of journalist Kim Wall.

Læs uddrag
Læs

Hjemme i Europa

Jens Christian Grøndahl har skrevet dette essay i én lang bevægelse, under et ophold på Det Danske Akademi i Rom i april 2014.

Det er en tekst, der bevæger sig frit og suverænt på kryds og tværs af tid og sted, fra kunst og litteratur til politik og samfund, i sin forfatters forsøg på som dansker at se ud over den danske næsetip og indkredse en europæisk identitet, på som dansker at komme til at føle sig hjemme i Europa.

Der er oplevelser fra forfatterens barndom hos bedsteforældrene i Munkerup mellem Dronningmølle og Gilleleje, hvor hans far voksede op, der er vemodige skildringer af hans mors opvækst og indimellem vanskelige forhold til familien, om hendes sygdom og sidste tid, om at rejse ud i verden og gøre opdagelser dér; der er iagttagelser fra Rom og Paris , om kulturelle ligheder og forskelle, om den kolde krig og Murens fald, om ytringsfrihed og Muhammed-tegninger, om deltagelse i litterære seminarer og konferencer, venskaber, der opstod undervejs, om familierelationer , - kort sagt om at være menneske i den tid, der er vores, med de muligheder, den rummer for at se sig tilbage og forsøge at gøre sig klogere ved at lære af litteraturen, af kunsten, af historien, både den fjerne og den nære.

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato24 feb. 2015
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702169096