Læs uddrag
Læs

Fra det daglige liv

Når den travle læge hver sommer rejser på landet med sin familie, har han brug for fred og ro og kan ikke magte besøg fra hverken venner eller slægtninge. Imidlertid kan han ikke lade være med at interessere sig for omegnens mennesker, deres liv og velbefindende. Én gang læge, altid læge. Den første person, han lærer at kende er altid postbuddet, der indtager en særlig position i alle små samfund.

Novellen "Det gamle postbud" fortæller om et ganske særligt postbud, som bærer på hemmeligheder, som lægen straks fornemmer, men ikke umiddelbart kan knække. Han må helt ind på livet af det gamle postbud, selv hvis det betyder, at han skal blive i landsbyen lidt længere end planlagt.

Foruden fortællingen "Det gamle postbud" indeholder samlingen "Invaliden", "Kirkestien" og "Agenten".
Cornelia Levetzow (1836-1921) var dansk forfatter og udgav frem til 1891 alle sine bøger under pseudonymet J. Hun opnåede stor anerkendelse i både Danmark og udlandet for sine romaner og noveller. Hendes debutroman fra 1860, "En ung piges historie", der må betragtes som et vigtigt bidrag til den danske guvernanteroman, blev en stor succes.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal252 Sider
Udgivelsesdato03 jun. 2022
Sprogdan
ISBN epub9788726448504