Om forfatteren

Åsne Seierstad (born 10 February 1970) is a Norwegian freelance journalist and writer, best known for her accounts of everyday life in war zones – most notably Kabul after 2001, Baghdad in 2002 and the ruined Grozny in 2006.

Lyt til uddrag
Lyt

En af os

En fortælling om Norge, Utøya og Anders Breivik

Det var ikke en fremmed terroristgruppe, som stod bag det største angreb på Norge i fredstid, men en ung mand fra Oslo. Siden den 22. juli 2011 har man i Norge og norden forsøgt at forstå, hvad der drev massemorderen Anders Behring Breivik. Med udgangspunkt i et unikt kildemateriale har Åsne Seierstad fundet en dreng og en ung mand, som i mange år kæmpede for at finde en plads inden for samfundets rammer, men som endte med at bryde med dem på den mest brutale vis.

En af os – en fortælling om Norge, Utøya og Anders Breivik er også en fortælling om dem, som blev ramt. To søstre fra Nesodden, som glædede sig til AUFs sommerlejr, årets højdepunkt. Og en flok venner, som tog afsted med samme destination. Kun nogle af dem kom tilbage.

Den prisbelønnede forfatter Åsne Seierstad har tidligere rapporteret fra krigszoner ude i verden. 22. juli 2011 var det hendes eget land, der var centrum for voldelige begivenheder. Dette er hendes første bog om Norge.

56,25  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato14 jun. 2021
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN lydbog9788702332599