Alle veje fører til Sterup

Breve fra mit HøHotel

Dette er historien om oplevelser i en mands liv, udformet som breve til venner og familie. Forfatteren fortæller om sin tid som værnepligtig og officer i flåden i Grønland; om rejser i årene som fiskeriinspektør for EF; om rideture i de belgiske skove; anekdoter fra høhotellet og meget mere.    
Brevene er skrevet med stor veloplagthed og humor om et spændende og begivenhedsrigt liv.   
De sidste breve er skrevet af datteren og indeholder essays fra hendes skoletid. Disse rummer megen lune om at stå op på en skolemorgen og at sejle jorden rundt i en sommerferie.    
Det er fornøjelig og interessant læsning med mange anekdoter fra to liv, levet i flere lande og forskellige kulturer igennem fire-fem årtier.    
Alle historier er sande. Lars Hans Pedersen (f. 1952) er uddannet skibsfører i handelsflåden. Reserveofficer i Søværnet. Bosat på Grønland i to et halvt år. Overstyrmand og fører af Fiskeriministeriets rednings- og fiskerikontrolskibe. Fiskeriinspektør ved Europakommissionen. Bosat i Bruxelles i 19 år. Certificeret ridelærer i Dansk Rideforbund. Guide ved Voer Kirke og kirkeværge i 12 år. Ejer af Flauenskjold Hestesport og HøHotel.       

Uddrag af bogen 
Hej Mads Du har åbenbart hørt fra Laura, at jeg skriver på en ny bog. Du ønsker, at vores ”Grønlandseventyr” skal inkludere historien om vores lille jazzband ”Sleepy Lagune and the Corkfenders”.   
Hermed, som jeg husker det:    
Vi var tre officerer om bord. Vi brugte især vinteren, hvis vi ikke var på havet, til at spille musik. ”Sleepy Lagune” (maskinchefen), ”Mesan Mads” (næstkommanderende) og ”Lars Lænseport” (skibschef) på hhv. sang, kontrabas og vaskebræt, hvis der ikke var et klaver i nærheden. Her skal indføres, at ”Sleepy Lagune” helst skulle have en flaske vodka efterfulgt af en Dortmunderøl for at få sin smukke, dybe stemme. Vores koncerter varede længe!         

Om forfatteren
Lars Hans Pedersen (f. 1952) er uddannet skibsfører i handelsflåden. Reserveofficer i Søværnet. Bosat på Grønland i to et halvt år. Overstyrmand og fører af Fiskeriministeriets rednings- og fiskerikontrolskibe. Fiskeriinspektør ved Europakommissionen. Bosat i Bruxelles i 19 år. Certificeret ridelærer i Dansk Rideforbund. Guide ved Voer Kirke og kirkeværge i 12 år. Ejer af Flauenskjold Hestesport og HøHotel. 
Cecilie Bergenser Madsen (f. 1980) er datter af Lars Hans Pedersen. Opvokset på Ærø. Boet hos sin far i Belgien i 10 år og er student fra Europaskolen i Bruxelles. Certificeret ridelærer og staldmester (Advanced National Certificate in Equine Business Management) i England. Uddannet pædagog 2013.
129,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal110
Udgivelsesdato18 feb. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775751976