Læs uddrag
Læs

Gyldne tider

Erik Nørgaard venter hverken på ansættelse eller invitation, men går nonchalant ind på en af sine journalistvenners kontor på dagbladet Information og etablerer sig som journalist. På trods af et par fyringer får han lov at blive, for han er en dygtig og initiativrig ung mand.

"Gyldne tider" er fjerde del af Erik Nørgaards erindringer, og her bliver vi præsenteret for et farverigt persongalleri fra den legendariske redaktion på Information. Særligt Børge Outze og Erik Seidenfaden får nyt liv i Erik Nørgaards beskrivelser og anekdoter. Samtidig bliver vi draget ind i Erik Nørgaards mærkesager fra 1950‘erne fx loven om homoseksualitet, kampen mod tidsubegrænsede straffe og mange andre vigtige emner, der både beskriver Erik Nørgaard som journalist, men også Danmark i 1950‘erne.

Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.

"Fjerde bind af journalisten Erik Nørgaards erindringer er på gaden, og de er en fornøjelse af dykke ned i." - Kristeligt Dagblad

"For mange står 50'erne som en grå og kedelig mellemfase i efterkrigstiden. Erik Nørgaards bog er et underholdende og velskrevet dementi." - Politiken
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal339 Sider
Udgivelsesdato13 apr. 2017
Sprogdan
ISBN epub9788711730133