Lyt til uddrag
Lyt

Min amerikanske barndom

"Den verden, jeg her beskriver, eksisterede for mere end et halvt hundrede år siden, og mange af de mennesker, som beboede den, lever ikke længere. I de mellemliggende år har jeg lært at værdsætte livets gave og har gennem venskaber og kærlighedsforhold fået øjnene op for min amerikansk-katolske barndoms velsignelser og begrænsninger. I 1976 opgav jeg mit amerikanske statsborgerskab og omfavnede med stor iver ikke bare dansk indfødsret, men også dansk identitet. Den dag i dag bliver jeg ilde til mode, når nogen kalder mig amerikaner, for jeg er dansker eller i det mindste amerikansk-dansker. Jeg er imidlertid gradvist blevet opmærksom på, at den selvcentrerede nationalisme og overlegenhedsfølelse, som jeg troede at have lagt bag mig i USA, trives stadig bedre i mit adopterede land."



Amerikansk fødte professor emeritus Brian Patrick McGuire fortæller om sin barndom i "en katolsk ghetto" som et barn i en børneflok på ni. Heksejagt på kommunister, usynlige sorte tjenestefolk, nonner med englerøst og San Francisco49ers var en del af Brian Patrick McGuires barndom og af det land, der i dag er så forandret, at det næsten ikke er til at kende.

Brian Patrick McGuire (f. 1946) er professor emeritus i historie. Han blev dansk statsborger i 1976 og har blandt andet modtaget PH-prisen og Retspolitisk Forenings Pris for sit arbejde med flygtninge.
179,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato14 okt. 2016
Sprogdan
ISBN lydbog9788711683019