Læs uddrag
Læs

Lært

Erindringer 1960-1990

Lært er andet bind af Jørn Lunds erindringer. I det første, Hørt fra 2008, beskrev Jørn Lund årene i Grenå, hvor han boede til han var 13 år. Dette bind begynder med ankomsten til Lyngby, hvor faderen åbner ny lægepraksis, og hvor forældrene fortsætter deres dårlige ægteskab. Atmosfæren i hjemmet er trykket og præget af forældrenes tavshed.

Jørn kaster sig begærligt over lærdom, lever teenagerens almindelige liv, men er bidt af bøger og sprog. Efter studentereksamen læser han dansk på Københavns Universitet, han udgiver sin første fagbog som 20-årig, engageres hurtigt som lærer på sit gamle gymnasium, han bliver undervisningsassistent og ret hurtigt lektor på universitetetog allerede som 34-årig professor på Danmarks Lærerhøjskole. Samtidig indvælges han i redaktionsgrupper, komiteer, nævn, udvalg og bestyrelser - han sætter sit præg på det danske undervisningssystem.

Sideløbende stifter Jørn Lund familie - og han glorificerer ikke den unge småbørnsfamilie, hvor både hverdag og karrierer skal gå op i en højere enhed. Det er benhårdt! Jørn Lund har altid haft travlt, og han har om nogen sat sit præg på sprogdebatten og været med til at lægge linjerne i sprogpolitik og (dansk-)undervisning. Han slutter dette bind, da han tiltræder som chefredaktør for encyklopædien i 1991 og dermed tager orlov fra sit professorat for at gå over i det private erhvervsliv.

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
UdgaveEdition 1
Trykt sideantal176 Sider
Udgivelsesdato10 sep. 2010
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702098075