Læs uddrag
Læs

Apropos virkeligheden

"Apropos virkeligheden" er tilegnet læseren, der "ikke modstandsløst vil lade sig køre ned af tidens vingede stridsvogn, men mener at bogsiden stadig kan inspirere og udfordre, og så i den kehraus af acceleration, instant history og pseudobegivenheder, der i dag er en større den end nogensinde, men dog kun en del af – virkeligheden."

"Apropos virkeligheden" er en samling af essays og epistler om så forskellige emner som individualisme, Gud, fremtiden, Hermann Hesse og Asta Nielsen.

Elsa Gress (1919-1988) debuterede dobbelt med essaybindet "Strejftog" (1945) og romanen "Mellemspil" (1947) om efterkrigsårenes rodløse eksistenser. Ud over de ofte selvbiografiske romaner skrev hun noveller, hørespil, journalistik og oversættelser, og et studieophold i 1952 i USA gjorde hende desuden til formidler af amerikansk kultur. Med sin intellektuelle nysgerrighed og sin livsform som "polymedium" blev Elsa Gress inkarnationen af den frie kunstner og kritiker, på én gang hudløs, hårdtslående og generøs.

"Hendes essaysamling er polemik og debat, kommentarer og kritik, problemer og principper... Sjældent har en forfatter haft så megen ret til at have så meget ret i så meget. Gid verden ville lytte til hende, så overlever vi. Og så bliver det værd at overleve. Hun er faktisk den klogeste."

- Jens Kistrup, Berlingske Tidende
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal283 Sider
Udgivelsesdato13 okt. 2016
Sprogdan
ISBN epub9788711588734