Flintstudier

En håndbog i systematiske analyser af flintinventarer

Igennem adskillige hundrede tusinde år af vores forhistorie var flinten et af de vigtigste råmaterialer til fremstilling af redskaber. Når alle andre materielle rester for længst er rådnet op eller på anden vis ødelagt af tidens tand, ligger flinten stadigvæk velbevaret tilbage der, hvor den engang blev efterladt. Betydningen af selv de mest simple flintoldsager i det arkæologiske studie af menneskets ældste forhistorie kan ikke overdrives, og studiet af flintinventarerne er derfor i de seneste år blevet mere og mere avanceret. Foruden den klassiske typologi benytter moderne flintanalytikere sig i dag af et væld af nye metoder for at komme tættere ind på livet af datidens mennesker.

Flintstudier repræsenterer den første samlede oversigt på dansk over de analyse- og dokumentationsmetoder, som anvendes i de moderne studier af flintinventarerne. Hovedvægten er lagt på en udførlig gennemgang af metodernes anvendelsesmuligheder. Alle kapitler er illustreret med udvalgte eksempler fra stenalder-arkæologiens verden, og de ledsages af omfattende litteraturhenvisninger.

Flintstudier er en praktisk håndbog, der først og fremmest er skrevet for den arkæologistuderende i forhistorisk arkæologi. Den kan bruges som en lærebog i undervisningen eller som en håndbog til videregående selvstudier. Med til bogens målgruppe hører naturligvis også den professionelle museumsarkæolog, der har brug for ny inspiration i forbindelse med bearbejdning og fremlæggelse af et konkret fundmateriale.
253,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal275
Udgivelsesdato20 jun. 2000
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772886138