Lyt til uddrag
Lyt

Velfærdsland TALK #6 Ovre hos araberne…

De kom herop i 60‘erne; inviteret af industrien til at arbejde i de skodjob danskerne ikke ville røre med en ildtang. Det var primært unge mænd; siden kom koner og børn til, efter Danmark i 1973 lukkede og slukkede for fri indvandring. Men de, der dengang var unge og raske, er nu blevet gamle; mange med utallige skavanker pga. nedslidning fra år med hårdt manuelt arbejde. For nogle er livet endt med, at det bedste på en dag, er når de tager til byen for at købe grønt "ovre hos araberne", som Ahmet fortæller om sin hverdag.



I TALK #6 har Nalle besøg af Anika Liversage fra Det nationale forskningscenter for velfærd. Hun deler sin viden om ny forskning om de aldrende danske borgere, der kom hertil for at arbejde og hvor mange, er endt i fattigdom. Hele 29 % af dem ligger under OECDs fattigdomsgrænse; flere har ikke råd til både husleje, medicin eller mad. De må derfor vælge benhårdt imellem disse nødvendige udgifter…



Du kan også høre om udstødelse fra arbejdsmarkedet og hvordan, dét ofte sker for dem uden eller med lidt uddannelse. Men her er noget at lære af forskningen; om hvordan det skal gå i fremtiden f.eks med de syriske flygtninge, hvoraf mange har begrænset uddannelse. Og så kan du høre om en prototypisk indvandrer og hvem, dét lige er. Vi kan allerede her afsløre, at dette ikke er en svensk eller amerikansk indvandrer, der her er tale om!



Anika Liversage fortæller også, hvordan gruppen af indvandrede fra Tyrkiet er "den største gruppe" i Danmark. Alligevel er hele gruppen samlet set på i alt 32.352 personer; færre end de fleste nok umiddelbart vil tro… Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.
22,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato28 sep. 2017
Sprogdan
ISBN lydbog9788711865019