Frimureri i Danmark

… afvikling eller udvikling

Frimureri – er du nysgerrig? 

Frimureri i Danmark fortæller om, hvad frimureri er, men også hvad det ikke er. Læs om, hvad det er, der tiltrækker mere end seks millioner mænd rundt om i verden, og læs om frimureriets værdier, holdninger og relationer til det omgivende samfund.

Dansk frimureri adskiller sig på væsentlige punkter fra internationalt frimureri. Trods forbud mod politisk og religiøs indblanding har netop disse to områder gennem mange år haft stor betydning for situationen, som den er i dag i Danmark. Uagtet at der i frimureriet bygges på gode værdier, er det i Danmark gået galt, og læseren får indsigt i, hvad der kan ske, når personer, som ikke har de rette evner, tildeles magt. 

Anden del af bogen beskæftiger sig med udviklingen i Danmark med vægt på de seneste 60 år. Der stiftes blandt andet bekendtskab med en person, som både var en stor gevinst for udviklingen, men som også foranledigede avisoverskrifter her og i udlandet. Den engelske avis The Telegraph skrev en artikel under overskriften ”Den mystiske hr. Larsen: MI5 spion, terrorist eller Walter Mitty fantast?”

Slutteligt sættes der fokus på spørgsmålet om, i hvilket omfang det frimureri, vi kender, og som har været til stede i Danmark gennem 273 år, er under afvikling eller udvikling.
249,00  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal372
Udgivelsesdato25 nov. 2021
Udgivet afDeltaTime
Sprogdan
ISBN trykt bog9788797337400