Dåsemad

en kogebog med fiskekonserves

DÅSEMAD er en guide til at forvandle kvalitetsfisk på dåse til mindeværdige måltider. Med lidt omhu i køkkenet og med god fisk på dåse bliver selv små måltider til store oplevelser. Opskrifterne i bogen er lige til at gå til og tager sjældent lang tid at tilberede, og alligevel munder hver opskrift ud i måltid, der imponerer.

Bogens opskrifter er baseret på Martin Grøndals egne dåser, og han bruger udelukkende fiskearter fanget efter skånsom metode for såvel fisk som miljø. Det er fx stangfisket tun på dåse fra Atlanterhavet. Der er makrel, sardiner, tun, blæksprutter, ansjoser og andet godt fra havet i dåserne, og det handler ikke kun om at tage hensyn til miljø, natur og fiskebestand. Det handler om god smag i sin helhed.

Martin Grøndal lægger sig i kølvandet på en mere end 100 år gammel håndværksmæssig portugisisk tradition om, at kun det bedste smagsmæssigt er godt nok til at havne i dåsen. Det gælder fisken såvel som den tilsatte olivenolie og krydderier, som gør, at dåsefisk forvandles til måltider, der gør sig lige godt på det fine søndagsbord som den nemme hapser i sommerhuset. Sidst men ikke mindst er den gode fiskekonserves og bogens opskrifter en mulighed for at tilvejebringe en fin middag i en håndevending, når der kommer uventede gæster.

227,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal202
Udgivelsesdato15 nov. 2021
Udgivet afTurbine
Sprogdan
ISBN trykt bog9788740673548