Download pdf
Download uddrag

Identitet

om identitetsproblemer og det særligt privilegerede i tidens kunstkultur

IDENTITET er en provokerende hudfletning af kritisable forhold i kunstkulturen, på museer og blandt kunstnere og universitetsfolk, der er særligt optaget af tidens privilegerede emner: kvindelige kunstnere, identitetssøgen og dansk kolonihistorie og antiracisme.

Forfatteren ser i bogen nærmere på tre værker, der har skabt debat: Bertha Wegmanns maleri 'En ung pige' fra 1885, der i december 2020 blev erhvervet af Den Hirschsprungske Samling, det projekterede monument 'I Am Queen Mary' (2018) ved Vestindisk Pakhus og Busteaktionen på Det Konge­lige Danske Kunstakademi i november 2020. 

Bogen er en på samme tid let humoristisk og alvorligt undersøgende fortælling om kunst og særbehandling, om historieløshed og fortrængning og om populisme og magtbegær blandt de særligt privilegerede. Ligesom forfatteren kritiserer de identitetsløse museer og et stadig tættere forhold mellem institutionsledelser og de skattebegunstigede fonde, der støtter tiltagene.

Lennart Gottlieb (f. 1953) er kunsthistoriker og dr.phil. Han har bl.a. været inspektør og overinspektør ved Aarhus Kunstmuseum, Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, underviser og forsker ved universiteterne i Aarhus og København, censor ved universiteterne og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og kunstkritiker ved Weekendavisen.
187,45  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal128
Udgivelsesdato29 okt. 2021
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772165202
ISBN pdf9788772165370