Læs uddrag
Læs

Poul Syberg - Mr. GOG

Den usminkede historie om den uperfekte lederskikkelse bag det store håndboldeventyr i Gudme

Denne bog er et usentimentalt portræt af en levende legende, der har brugt en stor del af sit liv på at opbygge storklubben i håndbold, GOG.    
Poul Syberg Pedersen er navnet.    
Manden bag et usædvanligt håndboldeventyr opbygget i et lille lokalsamfund på Sydøstfyn. Usædvanlig er skikkelsen bag også. Han er ikke, og har aldrig været, en strømlinet lederskikkelse, der ligner alle de andre, så det her er historien om en anarkistisk, moralsk tonedøv og til tider usympatisk person, hvis oprigtige engagement i GOG ingen dog kan betvivle, og som med karisma og sans for at skabe fællesskaber har frembragt noget unikt.       

Uddrag af bogen 
For Poul Syberg har håndbold været livet. I hvert fald en meget stor del af livet. Udenom håndbolden har det mest drejet sig om historie.    
Han har været ét med GOG og før sammenslutningen i 1973 med Gudbjerg Idrætsforening. En dedikeret mand, der altid har dyrket sammenholdet frem for individualiteten.    
”Jeg har altid godt kunnet lide at provokere,” lyder det fra mr. GOG, der har flirtet så meget med fordomme og takt og tone, at han blev otte år forsinket med at tage sin læreruddannelse fra Skårup Statsseminarium.    
Ved landsstævnet 1985 i Odense blev Poul Syberg som den blot anden person i historien ekskluderet fra DGI efter en skandaløs optræden i basketballturneringen, hvor en flok GOG’ere havde tilmeldt sig som en sydøstfynsk pendant til det berømte Harlem Globetrotters.         

Om forfatteren 
Wagn Ivan Pedersen (f. 1954) er mangeårig journalist på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor han blev ansat efter endt uddannelse på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Størstedelen af tiden har han arbejdet som sportsjournalist og haft håndboldklubben GOG som fast område.  De sidste fem år på avisen hed jobbeskrivelsen navnemedarbejder.
149,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal142
Udgivelsesdato18 okt. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775750252
ISBN epub9788775752263