Den ukrainske dagbog

Kijev 21.11.2013 - 24.4.2014

I november 2013 afviste Ukraines daværende præsident Viktor Janukovitj at skrive under på en samarbejdsaftale med EU. Hans beslutning resulterede i store demonstrationer på Uafhængighedspladsen (Maidan) i Kijev. En række begivenheder fulgte efter: Viktor Janukovitjs flugt til Rusland, russisk annektering af den ukrainske halvø Krim og kamphandlingerne i Donbas i det østlige Ukraine.  

Den ukrainske forfatter Andrej Kurkov tager os med til Maidan i Kijev, fra demonstrationerne begyndte den 21.11. 2013, og fortæller i et letflydende sprog om begivenhederne, som er flettet sammen med ganske almindelige fortællinger fra hans private liv.  

Fra lektørudtalelsen:  

"Enhver der er optaget af krisen i Ukraine og Rusland, anbefales at læse forfatteren Andrej Kurkovs dagbog fra månederne med Maidanopstanden i Kiev i 2014 og Ruslands senere anneksion af Krim.. I sine daglige optegnelser er Kurkov skiftevis fuld af fortrøstning om forandring af landet og dybt bekymret over andre truende og uregerlige kræfter, der er sat i bevægelse og som bliver ansporet af Ukraines store nabo.Nærværende og levende dagbogsoptegnelser fra Ukraines hovedstad under Maidanopstanden. Rørende og interessant læsning."  

I forbindelse med den danske udgivelse blev forfatteren interviewet i Weekendavisen, Information, på DR-tv og i TV2-news.  

"This is history, with feeling" har Michael Palin skrevet om Kurkovs "Den Ukrainske dagbog"

236,25  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal0
Udgivelsesdato04 mar. 2016
Udgivet afMr. East Forlag
Sprogdan
ISBN trykt bog9788799884209