Læs uddrag
Læs

TCP/IP-bogen

TCP/IP er betegnelsen for den samling af protokoller, der gør det muligt at etablere sikker og stabil datakommunikation mellem edb-systemer af forskelligt fabrikat - såvel internt i virksomhederne som ud i verden. Kendskab til TCP/IP er derfor en absolut nødvendighed for alle, der beskæftiger sig med datakommunikation.

Billigbogsudgaven af 2. gennemreviderede udgave af TCP/IP-bogen giver en grundig og systematisk introduktion til TCP/IP-protokolsuiten, dens historie og udvikling samt de enkelte protokollers anvendelse.

Med udgangspunkt i anerkendte referencemodeller gennemgår bogen protokollernes forskellige opgaver i forbindelse med transport af data mellem maskiner, kabler, routere og applikationer. Bogen sætter også fokus på sikkerheden i IP-baserede netværk (IPSec og SSL), og den gennemgår NAT-teknikkens (Network Address Translation) særlige anvendelse af TCP/IP.

Der er endvidere gode råd at hente om brugen af TCP/IP i lokalnet med hhv. Windows- og Unix-maskiner, og endelig indeholder bogen et selvstændigt kapitel om den nye version 6 af IP-protokollen, der opfattes som en nødvendighed i fremtidens totale Internet.

Bogens forfatterne har begge mange års erfaring inden for datakommunikation. Jakob Mose er uddannet cand. mag. og arbejder som systemingeniør med rådgivning i Internet-teknologi og IP-baserede netværk. Jan Ferré er civilingeniør og arbejder med levering af Internet-forbindelser til danske forskningsinstitutioner. IndholdsfortegnelseIndledning 1. TCP/IP - en protokolfamilie Tekniske standarder 2. Model for datakommunikation OSI-modellen DoD-referencemodellen Anvendelse af referencemodellerne 3. Oversigt over TCP/IP-suiten Betegnelser for data Klienter, servere og hosts 4. Linklaget Kabler og signalteknologi Lokalnet Frame Trafik-segmentering med broer og switche WAN Anvendelse af serielle linier Maksimal pakkestørrelse 5. Netværkslaget IP-protokollen Strukturen af en IP-pakke Fragmentering og defragmentering IP-numre, netmaske og gateway Hjælpeprotokollen ARP Fejlhåndtering på netværkslaget Programmet Ping Programmet Tracert Network Address Translation, NAT IGMP 6. Routing gennem Internet Hvorfor routing? Andre former for trafikseparering Forskelle mellem bro og router Routing i hovedtræk Routerprotokoller Distance Vector Routing med RIP RIP 2 Link State Routing med OSPF Gruppering af net Eksterne routerprotokoller Multicast-routing 7. Fremtidens Internet-protokol Hvad er nyt i IP version 6? Nye adresser Andre nyheder i IP version 6 Ipng-datagrammet 8. Sikker IP Symmetrisk og asymmetrisk kryptering VPN-teknologier: SSL og IPSec Anvendelse af kryptering 9. Transportlaget Portnumre Transportprotokollen UDP 10. Dynamisk konfiguration BOOTP DHCP 11. Anvendelse af maskinnavne DNS, et hierarki af navne DNS, et hierarki af navneservere WINS - Windows Nameserver DDNS - Dynamisk DNS 12. Transportprotokollen TCP TCP´s opgaver TCP-headeren 13. Applikationslaget Telnet FTP SMTP - elektronisk post POP IMAP Integration med lokalnet - Mail-gateway Network News Det globale informationsnet 14. TCP/IP i praksis TCP/IP i lokalnettet TCP/IP og Novell NetWare 5.x TCP/IP-funktioner i Windows Anvendelse af TCP/IP med Windows 9x Anvendelse af TCP/IP med Windows NT Anvendelse af TCP/IP med Windows 2000 Anvendelse af TCP/IP med Linux 15. Om vækst og tilpasning Ordforklaringer Stikordsregister
99,00  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave3
Trykt sideantal270
Udgivelsesdato23 apr. 2004
Udgivet afForlaget Libris
Sprogdan
ISBN trykt bog9788778436764