Om min verden, mit folk og min sag

Med en barndom, der gik via Aarhus og Sønderholm i Nordjylland, voksede jeg op i en præstegård på Als i de glade 60’ere. Her fik jeg kendskab til mange spændende personligheder og deres virke i det lille landsbysamfund. Mennesker, der sammen med min familie på hver deres måde kom til at forme mit liv.    
Senere kom skoletiden og Sønderborg Statsskole.    
Langsomt begyndte en trang til en art oprør i det små at udvikle sig.    
Hippiebevægelsen og følger heraf. Grænserne blev udforsket. Jeg endte i den kommunistiske lejr – godt inspireret af mine rejser til det forjættede land DDR.    
Erindringerne strækker sig over de første 20 år af mit liv fra 1955-75, hvor jeg forlader barndommens Als og rejser til Tønder for at læse på seminariet. Siden da er der sket meget, som jeg håber at kunne vende tilbage til.          

Uddrag af bogen 
Hjemme i Aarhus levede mor derfor af socialhjælp, som hun til fods hentede nede i byen med mig i barnevognen. Ved enkelte lejligheder fik vi en lille gave på ”lønningsdagen”. Jeg havde set mig varm på en flot lastbil – men dertil rakte pengene langtfra, så jeg måtte nøjes med en lille gul Tekno-postbil, som jeg i starten følgelig ikke ville kendes ved. I lejligheden satte mor mig i en papkasse, så jeg derfra havde overblik og kunne se min mor – noget jeg satte stor pris på. Kassen gav mig en ramme og virkede beroligende.               

Om forfatteren
Jens Fransen (f. 1955) er født i Aarhus og opvokset i en præstegård på Als. Student fra Sønderborg Statsskole 1974. Lærereksamen fra Tønder Statsseminarium 1979. Lærer i Slagelse 1979-2015. Adskillige tillidshverv. Medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom 1974 – af DKP 1979. Siden 1990 også af Enhedslisten. Flere bogudgivelser m.v.
148,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal176
Udgivelsesdato16 mar. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772185729